Mi is az a fekete fokhagyma?
Hagyományos fehér fokhagyma, 60 és 90 °C között, 80–90%-os páratartalom mellett több héten keresztül tartják, amíg elfeketedik, állaga a fügéhez válik hasonlóvá. Ezt az eljárást fermentálásnak nevezzük. Előnye, hogy csak a rossz tulajdonságát veszíti el a folyamat során: erős szaga és ízének tartóssága minimális szintre csökken, vagyis nyugodtan fogyasztható randik és állásinterjúk előtt is.
Mire is jó?
Szív- és érrendszeri panaszok kezelésére és megelőzésére ajánlott, továbbá támogatja az emlékezőképességet, csökkentheti a hasi zsír mértékét. Mindemellett vérnyomás-stabilizáló és általános immunerősítő hatása is van.
Hogyan fogyasztható?
Mivel akácmézzel keverjük, állaga mindig lágy és folyékony marad, ezért javasoljuk akár pácként különböző húsokhoz, de kiválóan passzol pirítóshoz is. Természetesen fogyasztható önmagában is, naponta maximum egy teáskanálnyi mennyiségben. Figyelmeztetés: A termék fogyasztása fokhagyma- és mézallergia esetén, szoptatás és várandósság ideje alatt, valamint véralvadásgátló szedése közben kerülendő!
3.490 Ft