...

Mézes-narancsos csirkeszárnyak

high angle fried chicken with sauce salad plate

Hozzávalók

A páchoz

Egyéb

Egyéb

Elkészítés

A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk.

Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a pácnak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.

Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot. Végül a sötét szójaszószt öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és előkészítünk egy wokot. A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.

Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes pácot, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.

Lefedjük, és kis lángon még kb. 10-15 percig pároljuk.

A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk.

Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen.

Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a pácnak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát.

Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.

Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot. Végül a sötét szójaszószt öntjük bele, és főzzük még 10 percig.

Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és előkészítünk egy wokot.

A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.

Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes pácot, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.

Lefedjük, és kis lángon még kb. 10-15 percig pároljuk.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.